design interior

Cand vine vorba de interioare, galbenul are o problema de imagine. Nu este universal iubit precum albastru, mereu chic ca griul, avant-garde ca negru, sau intens ca rosu. Poate din aceasta cauza multi se uita doar superficial la sectiunea cu aceasta culoare cand se decid asupra vopselei care va fi folosita in casa lor.

Voios, insorit, si energic, galbenul nu-si merita soarta. Dar ganditi-va la asta in modul urmator: Statusul lui trecut cu vederea face ca aceasta nuanta sa poata face o mare revenire. Expertii in design deja vad evidenta unui trend catre galben. Stephanie Piece, Directorul de Design si Trenduri al MasterBrand Cabinets, a observat ca “galbenul, de la nuantele deschise pana la mustarul-inchis, se ivesc peste tot si sunt elementele cheie pentru diferite stiluri de design, de la modern la o casa de tara.” Intre timp, Sue Wadden, Director de Marketingul Culorii la Sherwin-Williams, urmareste trendul de la voga curenta pentru articolele metalice si de alama, si accesorii:”Atat designerii cat si consumatorii imbratiseaza finisari aurii prin casele lor, lucru ce ne spune ca galbenul este iarasi privit ca o culoare importanta.

Lasand la o parte tendintele generale, exista ceva mai multe motive pentru care galbenul sa revina, si cum s-o faca bine:

Este o culoare care sporeste buna-dispozitie.

Cand avem de-a face cu intunericul iernii care pare etern, este atat de placut sa intri intr-o camera luminoasa care ne aminteste de cum se simte o zi de vara.

Galbenul scoate ce este mai bun din celelalte culori.

Desi aceasta combinatie de culori este des considerata demodata in lumea blogurilor de design, doar ganditi-va la galben si gri ( pe care inca-l gasesc superb, apropos ). Contrastul galbenului sporeste adancimea bogata in gri. Pana si ornamentele si cabinetele albe par mai luminoase si invioratoare alaturi de niste pereti galbeni.

Amplifica lumina.

Galbenul face incaperile sa para mai luminoase, chiar si cand vine intr-o nuanta mai soft precum intr-o camera de asteptare dintr-o casa din Chicago, amenajata de Steven Gambrel. Este un efect asa puternic incat ai putea dori sa fii mai atent cum manuiesti puterea acestuia. Se poate sa nu-l doresti intr-un dormitor, dar cu siguranta ar fi binevenit intr-un birou sau un ungher pentru mic dejun. Cand alegeti o culoare, sa va amintiti aceasta calitate.

Are un impact, chiar si in doze mici.

Fie mici sau mari, accesoriile galbene capteaza atata atentie incat pot schimba complet atmosfera dintr-o incapere, cum este aceasta arie de dining din apartamentul bloggerului pe teme de stil, Sarah Rose. Este o calitate utila daca doresti sa temperezi impactul unei camere vopsite in galben in alta parte a casei tale. Spre exemplu: daca toate celelalte camere din casa ta sunt albe, o bucatarie galbena s-ar putea percepe ca o extravaganta exagerata.

Adaugand accesorii in nuante similare prin interiorul casei tale diminueaza factorul surpriza. “Foloseste o culoare care sa fie introdusa peste tot in casa si asta va conecta mesajul designului de la o camera la alta”, spune Sarah H. Fishburne, Director de Trend si Design la The Home Depot.

Galbenul poate avea o adancime sofisticata.

Multi dintre noi ne gandim la camerele galbene cu referire doar la pereti solizi si netezi. Dar putem folosi culoarea ca pe o partie de lansare pentru tipare, ca sa obtinem un aspect mai interesant intr-o camera.

“Daca doresti sa adaugi ceva dimensiuni sau design unei camere cu ajutorul unui tipar, pastreaza aceeasi culoare ca si peretele dar schimba luminozitatea / stralucirea pentru contrast.”, spune Fishburne. Sau doar alterneaza nuantele de galben.

Asadar, indiferent daca abordezi in stil mare cu evidentiatoare viu-colorate sau folosesti nuante mai temperate, galbenul este culoarea care te poate face mai fericit, in cel mai bun caz, si, in cel mai rau caz, face ca decorul tau sa aiba o atmosfera proaspata si in tendinte.

Ce ai de pierdut?

Sursa: http://www.housebeautiful.com

Distributie Social Media

leave a comment

You must be logged in to post a comment.

X
CASA DECO - Definitia calitatii in materie de mobilier si decoratiuni interioare
Acest website nu este accesibil pe device-uri mobile. Va rugam reveniti de pe tableta, laptop sau desktop.

Va multumim,
~ Echipa Casa Deco